Project Description

Berlin er stedet … hvor du skal gå med os under jorden.

Under jorden kommer du til at høre historien om de mennesker, der tunnelerede til frihed.

Siden man i august 1961 under SED-regimet opførte Berlinmuren har det været gentagne forsøg på at krydse dødbringende barrierer gennem det urbane kloaksystem eller selvkonstruerede tunneler for at opnå adgang til friheden. I oktober 1961 kom det første tunnelprojekt, og i 1982 mislykkes man sidste gang. Der blev startet på over 70 tunneler, dog blev kun 19 af dem en succes. Det lykkes over 300 borgere i DDR at tage sig fra øst til vest Berlin. Spektakulære succeser, forræderi og bitre fiaskoer. Der udspillede sig et veritabelt ”katte- og musespil” mellem tunnel-byggerne og DDR´s statssikkerhed med konstant vanskeligere forhold for flugthjælpere og flygtninge.

Tag med os på turen hvor der ikke kun bliver fortalt om flugttunnelerne mens også Berlin-spøgelsesstationerne, sikkerheden der synede perfekt imod grænsekrænkere og afskærmning af kloaksystemet samt underjordiske flugtforsøg.
Du kommer på besøg i udstillingsrum, kører med ”metro shuttle”, oplever et hotspot under murens opførelse, og et omdrejningspunkt i flugttunnelkonstruktionen. Du bliver heller ikke snydt for at opleve en original flugttunnel fra 1970/71 beliggende 8 meter under overfladen, og i dag den eneste rigtige flugttunnel som kan besøges.

Over overfladen har Berlin uendelige af muligheder både når man vil lægge vægt på det kulturelle, kulinariske eller ønsker aktiviteter. Samtidig er det let og billigt at tage sig til Berlin, hvor udbuddet af hotellet og mødefaciliteter findes i alle kategorier.

Skynd dig at kontakt os, og så finder vi sammen ud af hvad I vil besøge !

Få et tilbud på en grupperejse

Lad dig inspirere af netværksrejser vi har arrangeret: